Савршена салата Гоце Божиновске за данашњу трпезу: Идеалан прилог уз месо, лагана је и освежава
Салата од целера и јабука омиљени је додатак на породичној трпези Гоце Божиновске, јер се савршено слаже уз предјела и месна јела. Осим што се брзо припрема, изузетно је здрава, па је певачица често спрема за своје најмилије.
Укус који оставља без даха и једноставна припрема чине ову салату омиљеним додатком сваком оброку – и то с разлогом!
Гоца, позната не само по свом музичком таленту већ и по томе што је изузетна домаћица, увек води рачуна да њени гости и укућани уживају у сваком залогају.
Љубав према кувању и пажња коју посвећује свакој трпези осете се и у детаљима, а један од таквих драгуља њене кухиње јесте салата коју радо спрема кад јој се неко најави у госте.
Реч је о једноставном, али изузетно укусном додатку јелима – салати од целера и јабука, која већ при првом залогају мами уздахе и одушевљење. На Гоциној породичној трпези, ова комбинација често заузима почасно место јер се савршено слаже уз готово све – од лаганих предјела, преко печења, па све до богатих месних специјалитета. Њена свежина и лагана хрскавост, уз благу слаткоћу јабуке и карактеристичан шмек целера, чине је правим изненађењем за непце.
Оно што ову салату додатно издваја јесте њена нутритивна вредност – богата је влакнима, витаминима и природно освежава организам, па не чуди што је Гоца обожава и често припрема, и када нема гостију. Брза припрема и ефектност на тањиру чине је идеалним избором за све који желе нешто укусно, здраво и другачије.
На породичној трпези у дому Гоце Божиновске салата од целера и јабука је неизоставан гост, јер се савршено уклапа уз разна јела – било да је реч о лаганим предјелима, печењу или богатим месним специјалитетима. Осим што се брзо припрема и одише свежином, ова салата је и врло здрава, па не чуди што је певачица често прави и са задовољством служи онима које воли.
Састојци:
4 јабуке
1 целер
шаргарепа
со
бибер
2 кашике млевених ораха
1 кашика исецканог листа целера
2 кашике милерама
2 кашике павлаке
лимунов сок
Изрендати јабуке, целер и 2 шаргарепе, у њих додати кашику сецканог листа целера, млевене орахе, милерам, павлаку, со, бибер и мало лимуновог сока. Све заједно добро измешати и оставити да се хлади.