Recept za PADOBRANCE, kolačiće koji se tope u ustima - Starinski kolač koji su pravile naše bake sa samo 3 jaja
Miris oraha, vanile i pečene korice - to su padobranci, starinski kolačići koji vraćaju uspomene na detinjstvo i kuhinje naših baka. Prave se od svega nekoliko sastojaka, a dovoljno je samo tri jaja da dobijete mirisni, hrskavo-mekani kolač koji se topi u ustima.
Padobranci su jedan od onih kolača koji su nekada krasili svaku svečanu trpezu - od porodičnih slava do novogodišnjih praznika. Njihov prepoznatljiv ukus i tekstura čine ih omiljenim i danas, među mlađima i starijima podjednako. U prošlosti su domaćice znale da se takmiče čiji će padobranci biti lepši, ujednačeniji i punijeg ukusa, a tajna je u jednostavnosti pripreme i savršenoj meri između oraha, belanaca i vanile. Ako volite starinske kolače koji mirišu na toplinu doma i detinjstvo - ovaj recept će vas sigurno osvojiti.
Sastojci
3 belanceta
300g šećera u prahu
10g vanilinog šećera
300g mlevenih oraha
Fil:
3 žumanceta
50g šećera u prahu
10g vanilinog šećera
20g čokolade
100g putera ili margarina
Priprema