МИНИ ПИЦЕ за викенд уживање с породицом: Брз, једноставан и забаван рецепт који обожавају деца - готове за 15 минута, нестају за пет
Обрадујте ваше најмлађе овим укусним пецивом
Мини пице су савршен избор за доручак, ужину, рођенданске журке или породична окупљања. Меке, мирисне и једноставне за припрему – а надев можете прилагодити укусу ваше породице. Ово тесто се лако меси, не лепи се и савршено нараста, а резултат су пице које нестају док су још топле.
Потребни састојци за тесто:
8 г сувог квасца
1 кашичица шећера
240 мл топлог млека
480 г брашна
1 кашичица соли
20 г шећера
130 г истопљеног и прохлађеног путера
Надев:
Кечап
Оригано
Око 100 г шунке
Око 150 г рендане гауде (или другог сира по избору)
Припрема:
У мањој посуди помешајте суви квасац, кашичицу шећера и топло млеко. Оставите да одстоји 5 минута како би се квасац активирао.
У великој чинији ставите брашно, а по ободу додајте со. У средину сипајте 20 г шећера, отопљен и прохлађен путер, као и припремљену смесу са квасцем. Све састојке сједините и умесите глатко, мекано тесто које се не лепи за руке.
Покријте чинију и оставите тесто да нарасте на топлом месту око 1 до 2 сата.
Након што је тесто нарасло, пребаците га на побрашњену површину и лагано премесите. Развуците га оклагијом на дебљину од око 5–7 mm. Помоћу чаше или модле вадите кругове и ређајте их на плех обложен папиром за печење. Остатке теста скупите, поново разваљајте и наставите са сечењем док се све не искористи.
Загрејте рерну на 180°Ц са укљученим вентилатором.
Сваку мини пицу премажите кечапом, поспите ориганом, додајте ситно сецкану шунку и нарендани сир. По жељи, можете додати и маслине, паприке или печурке.
Пеците мини пице у претходно загрејаној рерни око 11 минута, док лепо не порумене и сир се отопи.
Послужите их топле – мекане су, мирисне и нестају за тили час!