Ово су 4 КРЕМАСТА И ПОСНА КОЛАЧА који се праве ОД ИСТЕ СМЕСЕ: Направићете их за час!
Идеални су за славску трпезу!
Припремање посних колача често уме да делује компликовано, али заправо може да буде невероватно лако када имамо једну универзалну смесу од које можемо да направимо више потпуно различитих посластица.
Од једне основне масе можемо да добијемо чак четири кремаста посна колача, сваки са својом аромом, текстуром и особеним укусом. Идеални су за дане поста, славе или када се изненада појаве гости.
Основна посна смеса
200 грама брашна
150 грама шећера
кашичицу прашка за пециво
50 мл биљног уља
250 мл биљног млека
кашичицу ванилин шећера
прстохват соли
Све састојке лепо сједињавамо док не добијемо глатку течну смесу, па је поделимо на онолико делова колико колача правимо.
Први колач: чоколадни, кремаст и сочан
У један део смесе умешамо какао и печемо око двадесет до двадесет пет минута на сто осамдесет степени. Када се колач охлади, преливамо га растопљеном посном чоколадом.
Други колач: воћни и лаган
У други део смесе додајемо воће по избору и кашику густина, па све лагано умешамо. Печемо двадесет до двадесет пет минута, а после можемо да додамо воћни сируп или мало шећера у праху.
Трећи колач: са орасима и карамелом
У трећи део масе умешамо сецкане орахе и испечемо га као претходне. Када се охлади, обилно га преливамо карамел преливом, који може да буде домаћи или куповни.
Четврти колач: bounty варијанта
У последњи део смесе додајемо кокос и мало кокосовог млека, пустимо да кратко одстоји па печемо око двадесет минута. На крају додајемо прелив од растопљене посне чоколаде, црне или беле.
На овај начин без много муке добијамо четири потпуно различита, кремаста посна колача који изгледају и миришу као да смо одвојили много више времена за припрему.