КОЛАЧ са укусом традиционалних КНЕДЛИ СА ШЉИВАМА, као никад до сад: Без печења и стајања поред шпорета, а топе се у устима за само 20 МИНУТА
Шта ако вам кажемо да више не морате правити једну по једну кнедлу да бисте уживали у истом укусу?
Модернизована верзија традиционалних кнедли, где се сви састојци комбинују у једном плеху, без печења. Задржава се позната текстура и ароматика, али без мукотрпног обликовања свваке кнедле понаособ. Колач се једноставно сече на парчиће и сервира, а укус остаје потпуно веран оригиналу.
Састојци
База
- 200 г презле
- 4 кашике шећера
- Ванилин шећер
- 50 г маргарина
Воћни фил
- 1 кг шљива или воћа по избору
- 5 кашика шећера
- 3 кашике густина
- Сасвим мало воде
Гриз фил
- 1 л млека
- 13 кашика гриза
- 10 кашика шећера
- Ванилин шећер
- 1 јаје
- 90 г маргарина
У посуду помешајте презле са шећером, ванилин шећер и све добро сједините. Маргарин истопите на средњој температури непрестаним мешањем, а затим додајте мешавину и пржите 10 минута.
Преспите у посуду и оставите да се охлади.
Очистите шљиве од кошпица, а затим пресеците на четвртину и у шерпу их прелијте са 5 кашика шећера и ванилин шећером. Промешајте, а потом их ставите на средњој температури да се кувају.
Густин помешајте са водом, како би га растворили, а потом прелијте преко шљива. Кувајте их још 15 минута од тренутка када проври.
Састојке за гриз помешајте, да се све лепо сједини са 200 мл млека, а других 800 мл прокувајте.
Плех премажите маргарином, а потом додајте пола смесе упрженог гриза, равномерно распоредите по целом плеху. Другу половину упрженог гриза додајте у млеко, а потом када се све лепо сједини умутите у смесу и једно јаје. Мешајте док се маргарин не растопи, а потом прелијте смесу у плех.
Смесу равномерно распоредите, а потом прелијте смесу од шљива, па још један ред фила и све стрпљиво распоредите.
Другом половином мешавине, поспите преко колача, а потом га оставите да се охлади.
Детаљније о начину припреме на видеу Једноставна кухиња.